Itt táncolunk...

Évente 2 önálló előadást adunk: karácsonykor és húsvétkor, illetve két állandó néptáncrendezvénynek is házigazdája a csoport illetve a perkői szabadtéri színpad: a Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó (minden év júniusában), valamint a Perkői Néptánctalálkozó (minden év augusztus 20.-án).

A csoport számtalan helyi, illetve nemzetközi fellépést mondhat magáénak. Felsőháromszéken és Kovászna megyében egyetlen színvonalas kulturális rendezvény programjából sem szokott hiányozni a Perkő, illetve az utóbbi években egyre többször részesülünk abban a megtiszteltetésben, hogy Kovászna megyét képviselhetjük magyarországi és nemzetközi rendezvényeken.

1989 előtt csak a megyében és szűkebb térségben léphetett színpadra, helyi fesztiválokon: Bálványos, Szelyke, Kovászna-Tündérvölgy, Előpatak. A nagy lehetőség húsz évvel ezelőtt adódott, mióta a Perkő Magyarországon, illetve Nyugat-Európában (Franciaországban, Bel­giumban és Luxemburgban) is felléphetett, osztatlan sikert aratva. 1994 óta szinte állandó résztvevők vagyunk a Sárközi Lakodalmason, a Duna Menti Folklórfesztiválon, valamint a szolnoki FolkDanceNet Forever szintén nemzetközi néptáncrendezvényen, de megismerhettek bennünket már a a Váraljai Néptáncfesztiválon, a Határ Menti Néptánc fesztiválon. A hazai közönség láthatott már a a csíksomlyói Ezer Székely Leány Napján (2010), a kolozsvári Néptánc Antológián (2010), a kovászna megyei Őszi Közművelődési Napokon (2009, 2010), a Háromszéki Huszártoborzó (2009, 2010), hogy csak néhány emlékezetesebb eseményről ejtsünk szót.